Wie zit er achter Farm to Knit?

Farm to Knit is een kleinschalige breistudio van Loeki Knippenberg.

Als programmeur, technisch breier en schaapsherder wil ik graag alle aspecten samenbrengen. Samen met mijn bordercollie Bob gaan we natuur en techniek samenbrengen tot wollen producten die stijlvol en tijdloos zijn.

 

Hoe is het begonnen?

Het idee is allemaal ontstaan door de liefde die ik heb voor dieren, ondanks dat ben ik na mijn middelbare school een Textiel opleiding gaan volgen op het Sintlucas college in Boxtel. Gedurende de opleiding bleef ik steeds dingen uit de natuur verwerken in mijn opdrachten.

Mijn docenten viel dit ook op en vonden een prachtige stageplaats voor mij bij The Knitwit Stable in Baambrugge. Dit is een boerderij met breistudio. Reina Ovinge heeft haar eigen geiten en schapen en deze wol verwerkt zij op een duurzame manier van garen tot eindproduct. Hier heb ik de kans gekregen om het machinaal breien te leren.

Ik ben gegroeid tot programmeur en technisch breier. Mijn passie voor wol bleef maar groter worden, tot ik de stap durfde te zetten om er zelf mee aan de slag te gaan.

Hierbij is dus mijn eigen breistudio ontstaan, genaamd Farm to Knit. Ik kijk naar de puurheid van dieren, de wol die ze elk jaar voor ons produceren, de garens die ik kan gebruiken van deze dieren en kan verwerken tot een mooi product. Waarom zouden we plastic dragen als we een natuurlijk product kunnen gebruiken.

Zelf ben ik nog maar 22 jaar en hoop hierbij ook jongeren te kunnen stimuleren om betere en kwalitatief mooiere en duurzamere producten te kopen.

 

Waarom wol?

Niks is mooier dan een product te kunnen gebruiken dat uit de natuur komt. Wol is van nature zelfreinigend, brandwerend en tot 100% afbreekbaar. Het verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. 

De wol die ik ga gebruiken heeft geen ''kriebel'' factor, het voelt zacht en draagbaar aan. Als je werkt met wol ga je kijken naar de micronage, dit is de zachtheid van wol. Hoe dunner de vezel hoe zachter de wol. 

Het is zonde dat er tegenwoordig na een aantal keer dragen kleding weggegooid wordt, hier wil ik graag verandering in brengen.

De schapenwol die ik gebruik komt van het bedrijf Landschapsbeheer de Wassum uit Roermond.

De Alpaca wol die ik gebruik komt van De Alpacaboerderij uit Bocholt.

 

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.